Tutustu eri ryhmiimme & ilmoittaudu mukaan!

Perhevoikka 1-3v

Babyvoikkaan osallistutaan yhdessä vanhemman, mummin, kummin tai muun aikuisen kaverin kanssa. 

Toiminnan tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä monipuolisesti liikunnan avulla, tutustuttaa lasta ryhmässä toimimiseen sekä rohkaista ja kannustaa lasta turvallisessa ympäristössä kokeilemaan taitojaan.Tunti etenee erilaisten leikkien ja temppuratojen avulla. Tärkein on kuitenkin osallistua lapsen tahtisesti, eikä säntillinen radan kiertäminen aina tai ehkä koskaan näin pieniltä onnistu. Tärkein on että lapsi liikkuu ohjaajan määrittelemällä alueella, ja joskus pienet keksivätkin paljon parempia ideoita liikkumiseen mitä aikuinen olisi osannut edes suunnitella. Siispä on erityisen tärkeää, että aikuinen osallistuu rennolla mielellä eikä stressaa ohjeiden tarkkaa noudattamista ja huolehtii siitä että lapsi suorittaa joko ohjaajan tai itsensä keksimiä tehtäviä turvallisesti.

Temppujumppa 3-5v

Temppuvoikka on perheen pienimpien oma, mahdollisesti ensimmäinen harrastus johon osallistutaan pääasiassa ilman omaa aikuista.

Toiminnan tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä monipuolisesti voimistelun ja liikunnan avulla, sekä opettaa lapselle liikunnallisten taitojen lisäksi tärkeitä taitoja, kuten ryhmässä toimimista, toisten huomioimista ja kavereiden kannustamista.

Telinevoimistelun perusryhmät  & Jatkoryhmät

Telinevoimistelun perusryhmissä harjoitellaan ikäryhmän mukaisesti voimistelun perustaitoja, edeten haastavampiin temppuihin jokaisen omalla tahdilla. Pienten ryhmissä liikutaan leikinomaisesti. Ryhmäkoot ovat pieniä ja ryhmiä vetää aina koulutettu valmentaja. Halutessasi voit valita useamman viikoittaisen harjoituskerran, tai ilmoittautua mukaan Jatkoryhmään (2xvko) tai Valmennusryhmätoimintaan, mikäli telinevoimistelu tuntuu omalta lajilta.


Harjoitukset koostuvat

  • Lajinmukaisesta alkulämmitelystä ja alkuvenyttelyistä
  • Teline- ja liikeharjoittelusta
  • Voima- ja kehonhallintaharjoitteista sekä
  • Liikkuvuusharjoittelusta

Monipuolinen treenaaminen luo pohjan vaikeimpien liikkeiden oppimiselle

Jatkoryhmissä harjoitellaan 2x viikossa, harjoittelu koostuu perusasioiden lisäksi jo hieman haastavammista liikkeistä. JATKORYHMÄÄ suositellaan erityisesti niille, jotka ovat olleet jo useamman kauden mukana toiminnassa tai voimistelun lajitaustaa löytyy entuudestaan.

Freerunning

Vauhdikas parkour/akrobatia/temppuilutunti, jossa opitaan erilaisia temppuja oman tason mukaan rennolla otteella. Ryhmät tarkoitettu 3-15vuotiaille pojille & tytöille. 3-5 vuotiaiden ryhmä toimii omanaan nimellä Ninjat.

Aikuisten ryhmät

Aikuisten treenit kehittää kattavasti motoriikkaa, sillä tunneillamme keskitytään erityisesti kehonhallinnan, liikkuvuuden ja keskivartalon hallinnan kehittämiseen! Harjoitteiden myötä nopeus, reaktiokyky ja voima vahvistuvat. Vahvistamalla kehoa monipuolisesti, suojaat itseäsi loukkaantumisilta ja rasitusvammoilta!

Tunti soveltuu kaikille lähtötasosta huolimatta, ohjaajamme soveltavat harjoitteet sinulle sopivaksi ja pääset haastamaan itseäni oman motivaatiosi ja tasosi mukaisesti.

Valmennusryhmät

Mikä Valmennusryhmä?

Valmennusryhmässä harjoittelu rakentaa pohjaa mahdollista kilpaurheilua varten, mutta ryhmä toimii myös hyvänä "ponnistuslautana" muiden lajien tueksi. Telinevoimistelu on loistavaa harjoittelua, joka kehittää motoriikkaa, lihasvoimaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta ensiluokkaisella tavalla ja antaa lapselle valmiudet siirtyä harjoittelemaan myös muiden lajien pariin jos telinevoimistelu ei lopulta olekaan se oma laji. Valmennusryhmässä harjoitellaan tavoitteellisesti, mutta lapsen ikätaso huomioiden edelleen leikinomaisesti. Kaikkein tärkeintä on, että harjoituksissa on hauskaa ja oma motivaatio on korkealla!

Harjoittelu ?

Valmennusryhmissä harjoitellaan 3 x viikossa. Taitojen ja fyysisten ominaisuuksien karttuessa harjoitusmäärät nousevat johdonmukaisesti.

Eteneminen valmennusryhmissä aloitetaan ensin hyvällä perusharjoittelulla, johon kuuluvat fyysisten ominaisuuksien kehittäminen sekä voimistelun perusteisiin kuuluvat vartalon asennot ja suorituspuhtauden harjoittelu. Kun taidot ovat riittävällä tasolla, aletaan suorittamaan Voimisteluliiton alaisia merkkisuorituksia joita ovat kupari, pronssi, hopea, kulta sekä lopulta Smaragdi tai Timanttimerkki.

Kun kaksi ensimmäistä merkkiä on suoritettu, voidaan osallistua leikkimieliseen Stara-kilpailuun jossa pääsee esittämään omat sarjat ja saa niistä kirjallisen palautteen sekä mitalin tuomareilta. Virallisiin kilpailuihin osallistumista harkitaan tarkkaan ja vasta kun kilpailuluokkien sarjat ovat hallussa sääntöjen määrittelemällä tavalla. Porvoon valmennusryhmissä arvioimme aina telinevoimistelun ja teamgymin( joukkuesuoritukset) väliltä oikeaa kilpailumuotoa jokaiselle voimistelijalle. Kilpailemaan eteneminen on täysin vapaaehtoista, ja keskiössä on hyvä ja laadukas harjoittelu.

Valmennus, harjoitteluun sitoutuminen ja varusteet

Valmennusryhmien harjoittelusta vastaa valmennustiimi, jonka päävalmentajana toimii ammattivalmentajat Sini & Mine. Päävalmentajat eivät kuitenkaan ole jokaisen ikäluokan päivittäisessä harjoittelussa mukana, vaan toimii muiden valmentajien tukena ja suunnittelee harjoittelua, pitäen kuitenkin osan harjoituksista kaikille.

Valmennusryhmät tekevät yhteistyötä Helsinkiläisen voimisteluseuran kanssa järjestämällä yhteisiä treenejä tai leiripäiviä säännöllisesti kauden aikana. Näin valmennusryhmien voimistelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin olosuhteisiin sekä saamaan mahdollisimman monipuolista valmennusta.

Kevätkaudella harjoitellaan tammikuusta- kesäkuuhun, heinäkuu on harjoittelusta taukoa ja syyskausi harjoitellaan elokuusta-joulukuuhun. Harjoittelun hinta määräytyy kuukausimaksuna, joka erääntyy aina kuun puolivälissä. Harjoitteluun sitoudutaan aina joko koko kevätkaudeksi ( laskutus 5,5kk) tai koko syyskaudeksi (laskutus 5kk), eikä kesken kauden lopettaminen tai laskutuksen katkaisu ole mahdollista. Sairastapauksissa harjoitusmaksua hyvitetään lääkärintodistusta vastaan 4 viikon omavastuuajan jälkeen. Väliinjääneitä harjoituksia voi kuitenkin käydä korvaamassa muiden ikäluokkien/ryhmien harjoituksissa erikseen sovittaessa.

Varusteeksi sopii voimistelupuku, ryhmät tilavaat noin kerran vuodessa yhteiset ryhmäpuvut joita käytetään harjoittelussa.  Puvun lisäksi on hyvä käyttää shortseja. Lisäksi jossain vaiheessa aiheelliseksi tulee hankkia rekkiremmit, lämsät ja muuta pienempää välineistöä. Valmentajat ohjeistavat kuitenkin hankintojen kanssa aina tarpeen tullen.

Kuukausimaksu 3x/viikossa 120€/kk
Kuukausimaksu 4x/viikossa 145€/kk
Kuukausimaksu 5x/viikossa 175€/kk

Käynnissä olevat valmennusryhmät:

Valmennusryhmä TURKOOSIT 2008-2013 syntyneet

Mikäli kiinnoistuit valmennusryhmätoiminnasta, ota yhteyttä sähköpostitse voimistelusaliporvoo@gmail.com